METODYKI INTEGROWANEJ PRODUKCJI ROŚLIN
Metodyki Integrowanej produkcji roślin zawierają m.in. takie elementy jak:
planowanie i zakładanie uprawy z uwzględnieniem doboru odmian;
nawożenie z uwzględnieniem analiz gleby;
stosowanie racjonalnych sposobów regulowania zachwaszczenia;
pielęgnacja upraw;
ochrona przed chorobami i szkodnikami
zasad higieniczno-sanitarne;
listy obligatoryjnych czynności i zabiegów w systemie integrowanej produkcji roślin,
listy kontrolne IP,
ogólne zasady wydawania certyfikatów IP.
AGREST - Metodyka IP agrestu agrest (14.02.2020 r.)
ARONIA Metodyka IP aronii aronia (14.02.2020 r.)
BORÓWKA WYSOKA Metodyka IP borówki wysokiej borówki (14.02.2020 r.)
BROKUŁ Metodyka IP brokułu brokuł (14.02.2020 r.)
BRZOSKWINIA I MOREAL Metodyka IP brzoskwini i moreli brzoskwinia i morela (14.02.2020 r.)
BURAK burak (01.2023)
BURAK ĆWIKŁOWY Metodyka IP buraków ćwikłowych burak ćwikłowy (14.02.2020 r.)
CEBULA Metodyka IP cebuli cebula (14.02.2020 r.)
CHMIEL Metodyka IP chmielu chmiel (16.12.2021 r.)
CUKINIA KABACZEK PATISON cukinia, kabaczek, patison (01.2023)
CZEREŚNIA Metodyka IP czereśni czereśnia (14.02.2020 r.)
CZOSNEK Metodyka IP czosnku czosnek (14.02.2020 r.)
DYNIA OLBRZYMIA dynia olbrzymia
GRUSZKI Metodyka IP gruszek gruszki (14.02.2020 r.)
GRYKA gryka (01.2023)
JABŁKA Metodyka IP jabłek jabłka (14.02.2020 r.)
Uzupełnienie metodyki IP jabłek uwzględniające dodatkowe wymagania fitosanitarne Kolumbii jabłka_kolumbia
Uzupełnienie metodyki IP jabłek uwzględniające dodatkowe wymagania fitosanitarne Tajwanu jabłka_tajwan
Uzupełnienie metodyki IP jabłek uwzględniające dodatkowe wymagania fitosanitarne Wietnamu jabłka_wietnam
JĘCZMIEŃ BROWARNY jęczmień browarny (01.2023)
JEŻYNA BEZKOLCOWA Metodyka IP jeżyny bezkolcowej jeżyny (14.02.2020 r.)
KALAFIOR Metodyka IP kalafiorów kalafiory (14.02.2020 r.)
KAPUSTA GŁOWIASTA Metodyka IP kapusty głowiastej kapusta głowiasta (14.02.2020 r.)
KAPUSTA PEKIŃSKA Metodyka IP kapusty pekińskiej kapusta pekińska (14.02.2020 r.)
KUKURYDZA Metodyka IP kukurydzy kukurydza (14.02.2020 r.)
MALIN Metodyka IP malin maliny (14.02.2020 r.)
MARCHEW Metodyka IP marchwi marchew (14.02.2020 r.)
OGÓREK GRUNTOWY Metodyka IP ogórka gruntowego ogórek gruntowy (14.02.2020 r.)
OGÓREK POD OSŁONAMI Metodyka IP ogórków pod osłonamiogórek pod osłonami (14.02.2020 r.)
PAPRYKA Metodyka IP papryki papryka (14.02.2020 r.)
POMIDOR GRUNTOWY Metodyka IP pomidorów gruntowych pomidory gruntowe (14.02.2020 r.)
POMIDOR POD OSŁONAMI Metodyka IP pomidorów pod osłonami pomidory pod osłonami (14.02.2020 r.)
PORZECZKA CZARNA I CZERWONA Metodyka IP porzeczki czarnej i czerwonej porzeczka (14.02.2020 r.)
PROSO proso (01.2023)
PSZENICA OZIMA I JARA Metodyka IP pszenicy ozimej i jarej pszenica (14.02.2020 r.)
RZEPAK OZIMY I JARY Metodyka IP rzepaku ozimego i jarego rzepak (14.02.2020 r.)
SAŁATA POD OSŁONAMI Metodyka IP sałaty pod osłonami sałata (14.02.2020 r.)
SAŁATA POLOWA sałata polowa (01.2023)
SELER KORZENIOWY seler korzeniowy (01.2023)
SOJA soja (01.2023)
SZPARAG Metodyka IP szparaga szparag (14.02.2020 r.)
SZPINAK Metodyka IP szpinaku szpinak (14.02.2020 r.)
ŚLIWKI Metodyka IP śliwek śliwki (14.02.2020 r.)
TRUSKAWKI Metodyka IP truskawek truskawki (14.02.2020 r.)
WIŚNIE Metodyka IP wiśni wiśnie (14.02.2020 r.)
ZIEMNIAKI Metodyka IP ziemniaków ziemniaki (14.02.2020 r.)